40 yılı aşkın süredir Japonya'da C-store mağazalar var (Japonlar bunlara konbini diyorlar). Hizmet alanlarında yarattıkları farklılık ve müşteriye birçok alanda kolaylık sağlamaları sebebiyle, yaklaşık 75 bin’in üzerinde noktada hizmet veriyorlar ve insanların gündelik hayatlarına sıkı sıkıya bağlı haldeler.
Japonya'da ilk konbini 1974'te ortaya çıktı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık olmaları; çeşitli gıdalardan gündelik kişisel ve ev eşyalarına kadar ürünleri sunmaları popülaritelerini arttırdı. Mağazaların başarısının arkasındaki ana faktör mesai saatleriydi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar ve haftanın yedi günü açık olmaları çok ilgi görmelerine sebep oldu.
Konbini, maaşlı çalışan beyaz yakalılar, öğrenciler ve işçiler gibi nüfusun gittikçe büyüyen bir kesiminin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Konbini'nin başarısının nedeni, mağazaların alışveriş eğilimlerindeki değişmelere anlık tepkiler verebilmesi, müşterilerin istediği malları bulundurmak için hızlı harekete geçebilmeleridir. Fast food satmaktan parsel dağıtım hizmetleri için aracılık yapmak gibi sundukları çok çeşitli mal ve hizmetler mevcuttur.
Son yıllarda marketlerde müşteri tabanının büyük ölçüde genişlediği görülüyor. Büyük bir zincirin yürüttüğü bir ankette, tek konbini müşterisinin sayısı, evli olanın sayısından iki kat fazlaydı. Konbini, daha geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor çünkü çok daha çeşitli ürün ve hizmetler sunuyor. Birçok konbini, elektrik, gaz ve su faturaları ödemelerini kabul eder ve bazılarında ATM makineleri vardır. İnsanlar, yemek yemek, mektuplarına pul almak veya uçak bileti için konbini’lere uğrar ve tek bir durakta tüm işlerini halledebilirler.
Daha fazla müşteri çekmek için, yeni çeşit konbiniler gelişmektedir. Tren istasyonları, kolej kampüsleri ve otel içi konbinileri var, çünkü tüm ürün ve hizmetlerini otomatlarla dağıtıyorlar.
Konbini'nin en çok satan öğelerden biri kutulu yemekler. Bir büyük konbini zincirine göre, 18 ila 24 yaşındaki tek insanlar her hafta konbini'den ortalama üçten fazla kutulu yemek yiyor. Hane halklarının artık kendi buzdolaplarına, tahta, bıçak veya tencere ihtiyacı kalmayacağı zaman geldiğini övmekten bir market bile duyulmuştur. Evin kendine özgü kalitesinin kolaylık sağlamak için değiştirildiğinden ve konbini yayılımının geleneksel kültürün seyreltilmesinden korkan bazı insanlar var